• Gratis verzending
 • Voordeliger
 • Gegarandeerde kwaliteit
 • Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten

Belang van voedingssupplementen

Wat zijn vitaminen?
Vitaminen zijn, net als mineralen, stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in ons eten en drinken. Vitaminen zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling, maar vitaminen leveren geen energie. Ons menselijk lichaam kan zelf geen vitaminen maken, met uitzondering van vitamine D, maar dat is voor iedereen, en onder alle omstandigheden voldoende. Vitaminen zitten in onze voeding, zoals onder andere fruit, groente, vlees en brood. Door dagelijks gezond te eten, krijgt men normaal voldoende vitaminen binnen, in sommige omstandigheden is het desondanks noodzakelijk tekorten aan te vullen door middel van het innemen van een voedingssupplement.

 

Wat zijn mineralen?
Mineralen zijn, net als vitaminen, stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in ons eten en drinken. Mineralen zijn onder andere nodig bij het regelen van enzymen en hormonen. Mineralen zijn van essentieel belang voor de groei, het herstel en het goed laten functioneren van ons lichaam. Ons lichaam kan ook geen mineralen aanmaken, daarom is gezonde voeding van groot belang. Voor mensen die afvallen, of langdurig medicijnen gebruiken, kan aanvulling met mineralen door middel van het innemen van een voedingssupplement wenselijk zijn.


Belang van voedingssupplementen
Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor uw gezondheid. U zult niet altijd direct het effect merken van het innemen van vitaminen en mineralen, maar uw lichaam kan niet zonder. Om de juiste dosering vitaminen en mineralen binnen te krijgen die u helpen uw lichaam gezond en fit te houden kan het belangrijk zijn om elke dag een multivitaminen supplement in te nemen. Een groot deel van de Nederlandse bevolking haalt namelijk onvoldoende vitaminen en mineralen uit de voeding. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM. Hiervoor zijn twee belangrijke redenen:
 

 • De gemiddelde Nederlander haalt niet de aanbevolen hoeveelheid groente, fruit en vis.
 • Onze (westerse) voeding bevat in veel gevallen onvoldoende vitaminen en mineralen.


De voedingssupplementen van Elan zijn bedoeld om een gezond voedingspatroon te verrijken. Een voedingssupplement is een geconcentreerde bron van bepaalde vitaminen of mineralen. De voedingsstoffen in het voedingssupplement Elan , hebben een aangepaste vorm, anders dan ze in de natuur voor komen. Uw lichaam kan ze op die manier beter en sneller opnemen.

 

Gevarieerd eten is het belangrijkste
In principe heeft u, onder normale omstandigheden, geen voedingssupplementen nodig om gezond te blijven. Een normale, gezonde voeding met veel volkoren producten, groente, fruit, zuivel, gezonde vetten en veel variatie is voldoende om van alle voedingsstoffen de juiste hoeveelheden binnen te krijgen. Maar voor sommige mensen  is het aan te bevelen om een voedingssupplement te gebruiken, als aanvulling op het dagelijkse gezonde voedingspatroon. Een voedingssupplement is dus geen vervanging van gevarieerde en evenwichtige voeding. Extra vitaminen en mineralen in de vorm van een voedingssupplement als aanvulling op de dagelijkse gezonde voeding, wordt aanbevolen voor onder meer de volgende categorieën mensen : ouderen, zwangere vrouwen en mensen die een gewijzigde spijsvertering hebben door een ingreep (ook wel Weight Loss Surgery (WLS) of bariatrische chirurgie genoemd).

 

Kan een overdosering van vitaminen schadelijk zijn?
De voedingssupplementen van Elan zijn volkomen veilig. Elan adviseert u de producten van Elan alleen te gebruiken op advies van uw behandelaar. U kunt de producten van Elan vervolgens zonder risico’s voor je gezondheid innemen. De hoeveelheden zijn meestal niet zo hoog dat u een schadelijke dosis binnen krijgt. Krijgt u toch teveel binnen, dan plast u dat in de meeste gevallen gewoon weer uit.


Er zijn wel bewijzen gevonden dat te hoge hoeveelheden van vitamine A, B5, B6, B13, C en D kunnen leiden tot bepaalde klachten, maar dit komt nauwelijks voor. We hebben namelijk eerder een tekort aan deze vitaminen dan een overschot. In de Elan Compass en Believe producten zitten de vitamine B5, B6, C en D in weloverwogen dosering zodat u niet bang hoeft te zijn voor een overdosering  als u het doseringsadvies van Elan opvolgt. Elan Compass en Believe producten alleen gebruiken op advies van uw behandelaar.

Kernwaarden Elan

 • Kwaliteit
  Kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen
 • Wetenschappelijk
  Dosering gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
 • Voordelig
  Voordeliger dan vergelijkbare voedingssupplementen en altijd gratis verzending
 • Service
  Klantenvredenheid en uitstekende service staan centraal bij Elan. Betrouwbare levering, betalen in beveiligde omgeving, en gemakkelijk online te bestellen via:
  nl www.elan-products.nl & be www.elan-products.be