• Gratis verzending
 • Voordeliger
 • Gegarandeerde kwaliteit
 • Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten

Verantwoord snel afvallen

Voorafgaand aan een medische ingreep is het mogelijk dat u geadviseerd wordt door uw behandelaar om in korte tijd een aantal / vele kilo's af te vallen om hiermee de slagingskans van uw operatie te vergroten. Dit betekent voor u dat u in deze periode tijdelijk uw eetgewoonten drastisch zult moeten veranderen. Het zogenaamde ziekenhuisdieet is een dieetvorm die beduidend minder calorieën bevat dan een normaal voedingspatroon. Het doel van een ziekenhuisdieet is om zo veel mogelijk kilo’s vet te verliezen in een zo kort mogelijke tijd. Door het volgen van een ziekenhuisdieet kunt u wel enkele kilo’s aan lichaamsgewicht per week verliezen.
 

Indien u wilt afvallen in een korte tijdsperiode, dan is het van belang om de hoeveelheid koolhydraten in uw voeding zeer sterk te verlagen. Koolhydraten is een verzamelnaam voor alle soorten zetmeel en suikers. Koolhydraten vindt u bijvoorbeeld in brood, aardappelen, rijst, pasta, peulvruchten, suikerrijke dranken (siroop, frisdrank en vruchtensap), fruit (ook gedroogd fruit), koek en snoep. Bij het volgen van een ziekenhuisdieet is het van belang dat u zeer beperkt producten consumeert die rijk zijn aan suiker of zetmeel. 
 

Doordat het lichaam weinig koolhydraten krijgt aangeboden, worden de reserves koolhydraten die in de lever zijn opgeslagen, ook wel glycogeenvoorraad genoemd, verbruikt. Hierdoor wordt de glycogeenvoorraad in de lever kleiner, waardoor de lever slinkt. Het lichaam gaat in dit proces sneller over op de verbranding van vetten, waardoor de vetreserves worden aangesproken. Hierdoor zullen de vetreserves rondom de organen ook wat slinken.
 

Naast het minderen van koolhydraten in de voeding, is het van belang te letten op de vetten in de voeding. Vermijd daarom zo veel mogelijk vet en vetrijke voedingsmiddelen in uw voeding. Wel is het van belang olie en bak- en braadvet te gebruiken bij het bereiden van de maaltijd. Dit is van belang omdat deze producten in vet oplosbare vitamines  bevatten die onmisbaar zijn voor het lichaam.

 

Elan Whey Eiwitshake
Om het ziekenhuisdieet aan te vullen kunt u eiwitpoeder gebruiken. Hiervoor kunt u ook terecht bij Elan, in het assortiment is de Elan Whey Eiwitshake in de smaak vanille verkrijgbaar. Het wordt aangeraden om uw eiwitpoeder in een shake in te nemen, u kunt hierbij gebruik maken van een shakebeker die ook bij Elan online verkrijgbaar is. Om voldoende eiwitten in te nemen kunt u kiezen uit 1 van de onderstaande opties:

 • 1 shake voor het ontbijt (i.p.v. de kwark): 200 ml magere of halfvolle (soja)melk of karnemelk en 30 gram Elan Whey Eiwitshake poeder, eventueel aangevuld met 1 eetlepel gebroken lijnzaad.
 
 • 1 shake voor tussendoor (i.p.v. een glas zuivel): 200 ml (soja)melk of karnemelk en 15 gram eiwitpoeder Elan Whey Eiwitshake poeder of 200 ml water en 30 gram Elan Whey Eiwitshake poeder.


Voor een optimaal resultaat mixt u het vocht met de poeder in een shakebeker of een blender. 

Gebruik niet meer dan 1 keer per dag een shake zoals beschreven in de bovenstaande opties. 

Kernwaarden Elan

 • Kwaliteit
  Kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen
 • Wetenschappelijk
  Dosering gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
 • Voordelig
  Voordeliger dan vergelijkbare voedingssupplementen en altijd gratis verzending
 • Service
  Klantenvredenheid en uitstekende service staan centraal bij Elan. Betrouwbare levering, betalen in beveiligde omgeving, en gemakkelijk online te bestellen via:
  nl www.elan-products.nl & be www.elan-products.be