gratis verzendingGratis verzending

voordeligerBetaalbare producten

verdraagzaamheid wit elanGoede verdraagzaamheid

gegarandeerde kwaliteitWetenschappelijk onderbouwd

wetenschappelijk onderzoekHoogwaardige kwaliteit

Na een maagverkleinende operatie ondergaat het lichaam ingrijpende veranderingen in de spijsvertering en voedingsopname. Procedures zoals een gastric bypass of sleeve gastrectomie beperken niet alleen de hoeveelheid voedsel die de maag kan innemen, maar veranderen ook de absorptiecapaciteit van voedingsstoffen in de dunne darm. Dit kan leiden tot significante tekorten aan essentiële vitamines en mineralen, wat ernstige gezondheidscomplicaties kan veroorzaken.

Verminderde voedingsopname na een maagverkleining

Na een maagverkleining neemt de oppervlakte van het spijsverteringskanaal waar voedsel en voedingsstoffen worden opgenomen aanzienlijk af. Dit betekent dat zelfs wanneer er gezonde voeding wordt gegeten, de efficiënte opname van voedingsstoffen door het lichaam sterk kan verminderen. Vitamines en mineralen zoals vitamine B12, ijzer, calcium en foliumzuur zijn essentieel voor een goede gezondheid, maar kunnen na de operatie moeilijker door het lichaam worden opgenomen mede doordat er ook minder wordt gegeten.

Voorkomen van voedingstekorten: de rol van supplementen

Om deze tekorten te voorkomen, wordt het sterk aanbevolen dat er na een maagverkleinende operatie gespecialiseerde voedingssupplementen worden gebruikt. Deze supplementen zijn speciaal samengesteld om de behoeften van mensen na een dergelijke operatie aan te pakken. Ze bevatten vaak verhoogde doses van essentiële voedingsstoffen die cruciaal zijn voor het behoud van een goede gezondheid zoals:

 • vitamine B12
 • biotine
 • vitamine D3
 • ijzer
 • koper
 • zinc etc.

Elan biedt voor de verschillende operaties een gespecialiseerd voedingssupplement aan.

 • De Compass producten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die een gastric bypass hebben ondergaan;
 • De Believe producten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die een sleeve gastrectomie hebben ondergaan;
 • De Supreme producten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die een mini gastric bypass hebben ondergaan.

Het voorkomen van ernstige gezondheidscomplicaties

Het niet naleven van een regime van voedingssupplementen na een maagverkleinende operatie kan leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties, waaronder;

 • bloedarmoede
 • osteoporose
 • vermoeidheid
 • haaruitval

Het is dus van belang dat het advies van de behandelaar wordt opgevolgd.

Het belang van calciumsuppletie naast multivitaminen

Naast multivitaminen is het ook belangrijk om calcium te suppleren na een maagverkleinende operatie. Calcium is essentieel voor de gezondheid van botten en tanden. Daarnaast kan het lichaam moeite hebben om voldoende calcium uit voedselbronnen op te nemen na een dergelijke ingreep. Het is echter cruciaal om ervoor te zorgen dat de multivitaminen geen calcium bevatten, omdat calcium de opname van ijzer kan belemmeren. Dit kan weer leiden tot bloedarmoede en andere complicaties. Daarom is het belangrijk om twee uur voor en twee uur na de inname van uw multivitaminen geen zuivel of calcium in te nemen.

 

Conclusie: belang van voedingssupplementen na maagverkleining

Het gebruik van gespecialiseerde voedingssupplementen na een maagverkleinende operatie is van groot belang om vitaminen- en mineralentekorten te voorkomen en de algehele gezondheid te bevorderen. Het is belangrijk om het advies van de behandelaar te volgen om ervoor te zorgen dat er geen tekorten ontstaan. Hierdoor kan een optimale gezondheid worden behouden en kunnen de beste resultaten worden behaald na de operatie.

Welke supplementen na een gastric bypass?

De Compass producten van Elan zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die een gastric bypass hebben ondergaan. Elan is de enige aanbieder die drie verschillende varianten aanbiedt: in de vorm van een capsule, tablet en kauwtablet. Daarnaast wordt er ook geadviseerd om calcium te slikken na een maagverkleinende operatie. Elan biedt de Calcium Vital tabletten en Calcium Chew kauwtabletten aan. De Calcium Vital tabletten bevatten 250 mg calcium in de vorm citraat en 400 IE vitamine D3. De Calcium Chew kauwtabletten bevatten 500 mg calcium in de vorm van citraat en 800 IE vitamine D3. Bekijk hier de voordelig geprijsde voordeelpakketten

Welke supplementen na een sleeve gastrectomie?

De Believe producten van Elan zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die een sleeve gastrectomie hebben ondergaan. Elan is de enige aanbieder die drie verschillende varianten aanbiedt: in de vorm van een capsule, tablet en kauwtablet. Daarnaast wordt er ook geadviseerd om calcium te slikken na een maagverkleinende operatie. Elan biedt de Calcium Vital tabletten en Calcium Chew kauwtabletten aan. De Calcium Vital tabletten bevatten 250 mg calcium in de vorm citraat en 400 IE vitamine D3. De Calcium Chew kauwtabletten bevatten 500 mg calcium in de vorm van citraat en 800 IE vitamine D3. Bekijk hier de voordelig geprijsde voordeelpakketten

Welke supplementen na een mini gastric bypass?

De Supreme producten van Elan zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die een mini gastric bypass hebben ondergaan. Elan is de enige aanbieder die drie verschillende varianten aanbiedt: in de vorm van een capsule, tablet en kauwtablet. Daarnaast wordt er ook geadviseerd om calcium te slikken na een maagverkleinende operatie. Elan biedt de Calcium Vital tabletten en Calcium Chew kauwtabletten aan. De Calcium Vital tabletten bevatten 250 mg calcium in de vorm citraat en 400 IE vitamine D3. De Calcium Chew kauwtabletten bevatten 500 mg calcium in de vorm van citraat en 800 IE vitamine D3. Bekijk hier de voordelig geprijsde voordeelpakketten

Waarom multivitamine slikken na een maagverkleining?

Na een maagverkleining neemt het oppervlakte van het spijsverteringskanaal waar voedsel en voedingsstoffen worden opgenomen aanzienlijk af. Dit betekent dat zelfs wanneer er gezonde voeding wordt gegeten, de efficiënte opname van voedingsstoffen door het lichaam sterk kan verminderen. Daarnaast wordt er, over het algemeen, ook minder gegeten na een maagverkleinende operatie, waardoor u minder voedingsstoffen binnenkrijgt. Als er geen voedingssupplementen wordt gebruikt kan dit lijden tot tekorten aan vitaminen en mineralen. 

Waarom calcium slikken na een maagverkleining?
Na een maagverkleinende operatie krijgt het lichaam minder calcium binnen en het lichaam kan niet zonder calcium! Calcium is namelijk een belangrijke voedingsstof die zorgt voor het behoud van sterke botten en tanden en draagt bij aan tot een normale werking van uw spieren. De Calcium producten van Elan bevatten calciumcitraat, omdat deze vorm van calcium goed door uw lichaam wordt opgenomen. Daarnaast is er vitamine D3 toegevoegd. Dit verhoogt namelijk de calciumopname in uw botten. Calcium en vitamine D3 dragen bij aan het behoud van sterke botten en tanden.